Biografieën

Daan Stoffelsen studeerde Klassieke Talen en Redacteur/editor. Stoffelsen was een van de oprichters van Recensieweb en is tegenwoordig voorzitter van het bestuur en lid van de redactie. Hij is redacteur van literair tijdschrift Revisor, waarvoor hij ook over literatuur en kritiek schrijft. Hij is bij Athenaeum Boekhandel verantwoordelijk voor de website, Athenaeum.nl, die literaire kritiek, voorpublicaties en interviews brengt.

Mischa Andriessen is schrijver, vertaler, recensent. Publiceert met regelmaat over jazz en beeldende kunst. In 2008 debuteerde hij bij Uitgeverij De Bezige Bij met de gedichtenbundel “Uitzien met D” die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs 2009. In oktober 2012 verscheen eveneens bij de Bezige Bij de tweede bundel “Huisverraad”. Voor deze bundel werd de Mr. J.C. Bloem-Poezieprijs toegekend. Recent werd zijn ‘nog bescheiden oeuvre’ met het Charlotte Koehler Stipendium bekroond.

Hadjar Benmiloud heeft sinds 2005 geschreven voor o.a. NRC, Oneworld, De Volkskrant, Viva, FHM, Oh, Opzij, Folia, Atlas/Contact, De Harmonie, was hoofdredacteur van Spunk, selecteerde talenten bij BNN en heeft met radio en televisie gewerkt voor de NPS, BNN/VARA, Endemol, Radio 1 en RamBam. In 2013 begon ze naar eigen zeggen met “het definiëren van de nieuwe informele fenimistische golf”, waar online magazine Vileine het resultaat van is.

Stephanie Afrifa klom op van VMBO naar Comparative Arts and Cultural Studies aan de Radboud Universiteit. Met diploma op zak vervolgde zij haar opleiding autodidact en was werkzaam als model voor onder anderen fotograaf Erwin Olaf en Amerikaans modemerk Demestiks NYC. Vanuit haar functie als curator en kunstblogger wordt zij vaak gevraagd  voor publieke debatten, opinieprogramma’s en magazines zoals De Nieuws BV op Radio 1, PS Het Parool en Grazia Magazine. Daarnaast groeide zij uit tot host van haar eigen podcast naar talkshow host en producent voor derden via haar platform Nation of Overthinkers.

Lisa-Maria van Klaveren studeert Cognitieve Psychologie en Psychofysiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen met als Minor Kunst, Cognitie en Educatie. Ze volgde de online cursus Creative Forms of Art Criticism & Writing bij Node – Center for Curational Studies gevolgd. “Mijn interesse ligt in de waarnemer/ontvanger van kunst en kunstkritiek. Ik ben geïnteresseerd in de motivatie, het gedrag en het oordeel van de waarnemer/ ontvanger.” Lisa- Maria is een van de deelnemers van Summerschool Van Abbe 2015.

Anna Elisabeth Kruyswijk studeerde kunstgeschiedenis, architectuurtheorie en modestrategie. Ze was junior curator bij Huis Marseille en werkte aan projecten bij Museum Boijmans Van Beuningen en The Fitting Room Projects. Ze is momenteel curator fotografie bij het Nationaal Archief in Den Haag. In haar werk probeert ze de kloof tussen de kunstenaar en het publiek te dichten.

Ruurd Mulder is docent-onderzoeker bij het lectoraat Crossmedia van de Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft hier les in cultuur- en mediamarketing bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie en onderzoekt onder andere museummarketing en crossmediale publieksparticipatie.

Botte Jellema is radiomaker bij de VPRO en maakt bijdrages voor programma’s als ’Nooit Meer Slapen’, ‘Woord’ en in het verleden ’De Avonden’. In 2008 maakte hij voor dit laatste programma zijn eerste documentaire. Hij presenteert tegenwoordig ook zijn eigen podcastserie ‘De Eeuw van de Amateur’ over media en cultuur.

Lasse van den Bosch Christensen en Marlon Harder zitten achter de visuele communicatie studio Template. In hun geprinte en digitale projecten onderzoeken ze steeds nieuwe en oude tools en media om tot verrassende ontwerpoplossingen te komen. Ze werkten aan in 2015 aan een project over online kunstkritiek met Rekto:verso.

Eva Hilhorst is initiatiefnemer en redacteur van Drawing the Times, en werkt als grafisch journalist. Haar werk is gepubliceerd in Trouw, De Correspondent en Symbolia. Hilhorst geeft les op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Kasper Jansen studeerde ‘Writing for Performance’ aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij was huiscolumnist van Festival Mooie Woorden in Utrecht en maakte als onderdeel van De Neven animaties en filmbesprekingen. Sinds september 2012 produceert hij de internetvideoserie De Snijtafel, waarin culturele producten worden geanalyseerd en geïnterpreteerd.