Save the Date – 26 Mei 2016 – De Kunst van de Kritiek #2

Save the Date! Bijeenkomst De Kunst van de Kritiek #2, 26 mei, Brakke Grond Amsterdam

Wanneer: 26 mei 2016, 11.00-17.00, aansluitend borrel
Wat: Expertbijeenkomst over de digitalisering van de kunstkritiek
Waar: De Brakke Grond, Amsterdam

In samenwerking met het Domein voor Kunstkritiek, het Laboratorium Actuele Kunstkritiek en het PublishingLab, organiseert het Instituut voor Netwerkcultuur dit voorjaar een tweede expertbijeenkomst over de toekomst van de kunstkritiek in het digitale tijdperk. Op 26 mei 2016 zal er een programma aangeboden worden waarin digitalisering centraal staat. We zullen ingaan op vernieuwende initiatieven, de automatisering van de kritiek, en het ontstaan van nieuwe kritische genres zoals de longform en de podcast. Na het plenaire ochtendprogramma zullen we in de middag het experiment aangaan in verschillende workshops. Hierin gaan we hands-on aan de slag met de vraag hoe we op een zinvolle wijze online kritiek kunnen bedrijven. Hoe werkt tekstuele, audiovisuele of interactieve kunstkritiek online en wat zijn de gevolgen van de diversiteit aan stemmen? In de komende weken zal het programma nader bekend worden gemaakt op de website van het PublishingLab en het Domein voor Kunstkritiek.

Tags: , , ,

Share